Hipnozla sigarayı bırakabilirsiniz...

Yazar Ender VardarPsikolog, Psikolog, Halk Sağlığı Hekimi • 22 Aralık 2016 • Yorumlar:

Sigara bağımlılığı, bilinçaltına yerleşmiş ve bu nedenle otomatikleşmiş güçlü bir bağımlılıktır. Sıkça tekrarlanan(yaklaşık 21 kez) her düşünce veya davranış bilinçaltına geçerek kaydedilir ve alışkanlık halini alır.Hipnoz gerçekten de sigarayı bırakmak için en etkili yöntemdir.Çünkü hipnozla bilinçaltına ulaşılarak sigara içmeye neden olan alışkanlığın kökleri bilinçaltından silinir.Sigara bilinçaltı tarafından bir arkadaş, bir dost, sosyalleşme aracı, keyif verici bir madde olarak programlandığı için bu programlar değişmeden sigaradan kurtulmak zordur. Yaklaşık 3-5 seans hipnoza giren tiryakilerin çoğu, sıkılmadan, bunalmadan, sinirlenmeden sigarayı bırakmaktadırlar. Üstelik hipnotik telkinler sayesinde, kilo almaları da önlenmektedir. TÜBİTAK ın yaptığı bir araştırma sonucuna göre, hipnoz dünyadaki en etkili sigara bırakma yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Bizim hipnoterapi çalışmamızda, sigarayı bırakmak isteyenlere 3-5 seans hipnoz ile sigarayı bırakmalarında yardımcı olunmaktadır.

Sigara içmek bir tören gibidir . Hiç farkında olmadan birçok şey size sigarayı hatırlatır ve otomatik olarak sigarayı yakarsınız. Sıkıldığınızda,üzüldüğünüzde,yemeklerden sonra, bilgisayarda çalışırken, çay kahve içerken, araba sürerken vs... Hipnoz bu alışkanlıkları kırmanın ,bu otomatik pilotu devreden çıkarmanın en etkili yoludur.

Hipnoz sigara davranışınızı değiştirecek, yerine yeni sağlıklı davranışlar koyacaktır. Örneğin canınız her sigara çektiğinde derin bir nefes almanız o anda sigara arzunuzu yok edecektir. Ya da daha elinize sigarayı aldığınız anda o sigaranın elinizde olduğunu fark edecek ve sigara içmekten vazgeçeceksiniz. Hipnoterapi ile sigarayı bırakmanızı engelleyen bilinçaltı nedenler açığa çıkarılır ve o nedenlerin yerine daha sağlıklı şeyler bulunup değiştirilerek tedavi sağlanır.Yapmanız gereken tek şey,sigarayı bırakmayı istemek...

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Ender Vardar Psikoloji, Anesteziyoloji Ve Reanimasyon Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)