İmplant Nedir ?

İlk olarak implant nedir ona bakalım. Kaybedilmiş olan dişin yerine titanyumdan yapılan protez diş uygulamasına implant denilmektedir. İmplant uygulamalarındaki gelişmelerle özellikle Diş kayıplarında ve total dişsizlikte çok büyük bir yol katedilmiştirr.Diş sağlığı insanoğlu için çok önemli olan konulardan bir tanesidir.

 

Günümüzde çıkan yeni İleri implant Cerrahisi teknikleri ve ilerleyen teknoloji ile beraber implant diş yapımında farklı tedavi yöntemleri de hızla gelişmektedir. İmplant operasyonları kaybedilen dişin yerine yapılabilecek ön güzel çözümlerden birtanesidir.

 

Bu sayede kişinin ağzında boşluk kalmayacağı gibi komple diş kayıplarında ve total dişsizlikte çok iyi çözüm yolları sunmaktadır.İmplant Dişler sayesinde Yemek yemede zorluk yaşanmaz ve kişi protez dişini ana dişi kadar rahat kullanır. Protez diş için diş sayısının önemi yoktur. İstenilen kadar yapılabilmektedir.

 

Yapılacak olan implant diş doğal dişin aynısı gibi olur. Yandaki dişlerden destek almaz hatta bu diş ile başka dişlere destek dahi verilebilir.

 

İMPLANT UYGULAMASI NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

 

İmplantı yapacak hekimin cerrahi öngörüsü , kaç tane implant yaptığı, bu konudaki deneyimleri oldukça önemlidir.

 

İlk olarak implant yapılacak kısım uyuşturulur. Daha sonra oradaki diş eti açılır. Diş etinin açılmasının ardından çene kemiğinde delik oluşturulur. Açılan deliğin boyutunu diş kökü kadar düşünün. Bu deliğe implant koyularak kapatılır. Belirli bir süre bu deliğin tamamen kapanması ve implanta kaynaması beklenir.

 

Bütün bu işlemler için çene kemiğinin güçlü olması gerekmektedir. Eğer çene kemiği yeteri keder güçlü değil ise gerekyipinde çene cerahları tarafından ileri kemik nakilleri ve greft uygulamaları yapılmaktadır.Bu konular oldukça ileri cerrahi bilgi ve teknik gerektiren konulardır.

 

Bütün bu işlemlerin ardından implantın üzerine kaplama yapılır ve ana dişten farksız bir protez diş yapılmış olur. Yapılan implant dişler arasında köprü gibi işlemlerde yapılabilmektedir. Yani yandaki dişile bağlantı yapılabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)