İmplant / Zirkonyum Nedir?

Yazar Fikret AltanAğız Ve Diş Sağlığı • 10 Eylül 2019 • Yorumlar:

Diş İmplantı; günümüzde kaybettiğimiz dişlerimizin yerine veya diş çekiminin ardından yapılan diş hekimi (implant/vida) dediğimiz bir uygulamadır. Diş implantları çekilen diş kökünün yerine lokal anestezi altında, aynı seansta kolay, ağrısız bir şekilde gerek duyulduğu takdirde kemik grefti+collagen membran ile birlikte kolayca vidalanabilir.

Diş İmplantlarında Tedavi Süreci;

Günümüzde son gelinen nokta; Artık aynı seansta, lokal anestezi altında İmplant uygulanıp özellikle dişsiz hasta grubunda Alt / Üst Çene 4+4:8 İmplant uygulaması yapılabilir.

Veya alt çeneye 4 üst çeneye 6 İmplantı sorunsuz bir şekilde çene kemiğine vidalayıp, aynı gün içinde Sabit Geçici Protezleri vidalanabilir.

2/3 Ay çene kemiğine kaynama sürecinde olmaktadır.(Osseoentegrasyon)sabit, geçici protez veya İmplant üstü zirkonyum porselen natural diş görünümü ile kişiye özel gülüş tasarımı ile estetik gülüş verilebilir.

İmplant sayısı Yaş, Cinsiyet, Yüz, Kemik Kalitesi, Yapısı, Aks/Kret uzunluğu ve eksik dişlerin sayısına göre belirlenir. 2/3 Aylık iyileşme süreci sonunda kişiye özel gülüş tasarımı ile kısa bir zamanda estetik gülüş vermekteyiz.

Ağız bakımı, hijyen,günde 3 kez / 2 dakika Dairesel hareketlerle Medium (Orta Sert) fırça ile diş fırçalama ve yılda 2 kez Diş / Diş eti / Dil Temizliği için diş hekiminize kontrole gitmek İmplant ve İmplant üstü porselen dişlerin ömrünü uzatmaya yardımcı olacaktır.

Diş eksikliğini ertelemek kemik erimesine sebep olacaktır. Kemik erimesinin sonunca dahada diş kaybı yaşanabilir.

Zirkonyum Dişler sigara lekesi tutmaz,rengi kararmaz,ağız kokusu / diş eti hastalığı yapmaz,sağlam,dirençli,hafif,sağlıklıdır. Ayrıca zirkonyum dişler kanamalı diş eti iltihabı ve ağız kokusu olan sorunlu ağızlarda bir çözüm yöntemidir.

Son olarak Diş hekiminizdeki 6 aylık periotlarda kontrollerinize önem vermenizde faydasını görebilirsiniz.Olası bir diş kaybını erken teşhiş ile önlemiş olabilirsiniz.

Dişlerimizi önemseyelim, diş kaybı yaşamayalım.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)