İp Askısı (Ameliyatsız cilt germe)
Yazar Serbay Gürel • Dermatolog • 29 Ağustos 2017 • Yorumlar:
Ameliyatsız cilt germe olarak bilinen “Threadlift” yöntemnde çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polidioksanon) cilt içine uygulanmaktadır. Bu ipler; sarkan ve gevşeyen noktalarda azalmış olan liflerin (kollajen ve elastin) yerini almaktadır. Bu sayede ameliyatsız olarak cilde eski gençliği ve elastikiyeti kazandırılmaktadır. Cilt altı kadar cilt yüzeyinde de tek renk tonu oluşumuna katkı sağlarken, genişlemiş gözeneklerin ortadan kalkması gibi faydalar sağladığı da gözlenmektedir.
Tedavi basit krem anestezisi ile yapılmaktadır. Herhangi bir ağrı ve acıya neden olmamaktadır. İşlem ortalama 30 dakika sürmekte, kullanılan ipler 6 ila 8 ay içerisinde kendiliğinden eriyerek kaybolmaktadır. Kalıcılığı 2 ila 3 yıldır. İşlemin basitliği karşısında sağladığı fayda inanılmazdır. İp askısı tekniği sayesinde uygulanan bölgede mikro kan dolaşımı artarak tamir mekanizmaları harekete geçer ve ciltte kollajen üretimi uyarısına neden olmaktadır.
İp askısı tekniği özellikle yüzün tamamı ve boyun olmak üzere kol, göğüs, kalça ve bacaklara da başarıyla uygulanmaktadır. Ayrıca doğum sonrası karın bölgesinde meydana gelen sarkmalara karşı da uygulanabilmektedir.
Uygulandığı Yerler
- Alın çizgileri
- Kaz ayakları
- Kaş
- Yanaklar
- Gülme çizgileri
- Gözaltı torbaları
- Sarkmış çene
- Gıdı
Cilt Dokusundaki Etkileri
- Cildin yenilenmesi
- Organik ipliklerin bağ dokuda oluşturduğu dayanak
- İğnenin oluşturduğu uyarım
- Yara iyileşmesinin hızlı olması
- Yara oluşumunun kontrollü bir şekilde meydana gelmesi
İp askısı tekniği iyileşme süreci gerektirmediği için uygulamadan hemen sonra günlük yaşama dönülmektedir. Tam yapışma ve sağlıklı gergin durma görünümü uygulamadan hemen sonra fark edilmekte ancak uygulamanın son şeklini alması ve en iyi görünüme kavuşması en fazla 6 hafta sonunda olmaktadır.
İp askısı yöntemi diğer iple askılama tekniklerinden çok daha basit olduğundan komplikasyon oranı çok daha düşüktür. Başka askılama tekniklerinde bazen ortaya çıkabilen “Asimetri” ve ipin asıldığı yerden kurtulması gibi sonuçlar bu yöntemde görülmemektedir.