IV Glutatyon Nedir?
Yazar Tuğçe Kızılay • Fitoterapi Uzmanı • 20 Nisan 2021 • Yorumlar:
IV Glutatyon desteğinin anti-aging (gençleştirici), cildinizi parlatıcı ve kronik hastalıklarla savaşan bir etkisi olduğunu biliyor muydunuz?
Her şey yolunda giderken hayatınızı ve sağlığınızı umursamayabilir, durup dururken bir tedavi almanın manası yok diye düşünebilirsiniz. Maalesef çoğumuz böyle düşünüyor ve kendimiz için endişelenmiyoruz.
Bir şeyler gerçekten ters gidene kadar sağlığımız için koruyucu önlemler almıyoruz. Ama vücut belirtileri gösterdiğinde altta yatan neden genellikle aylar veya yıllar boyunca saklanmış oluyor ve sürecin sonunda belirtiler gün yüzüne çıkıyor. Bugün sahip olduğunuz bir hastalığım temeli aslında yıllar önce atılıyor.
Vücudunuz her saniye dikkate değer sayıda kimyasal ve biyolojik işlem gerçekleştirir.
Günün her dakikası yapılan bu işlemler onları sürdürmek için gerekli olan vitamin, mineral ve antioksidanların karşılanabileceği besin kaynaklarına bağlıdır. Glutatyon ana antioksidanımızdır ve bu mekanizmaların sorunsuz ilerlemesi için major bir rol oynar.
Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikallerden zarar görmekten koruyan maddelerdir.
radikaller. Serbest radikaller, sağlıklı bir vücudun normal metabolizmasının yan ürünleridir.
Ayrıca çevresel toksinlere, uzamış strese, kötü beslenmeye ve kirletici maddelere maruz kalma sonucu da oluşurlar. Hücreleriniz serbest radikaller ve toksinlerle boğulduğunda, üretildikleri kadar çabuk ortadan kaldıramadığınız için hücresel seviyede hasara ve erken yaşlanmaya neden olurlar.
Mitokondriler de hücrenin bütünü gibi hasar görür. Hücresel düzeyde hasar ve mitokondri hasarı kronik hastalıklara davetiye çıkarır. Bu hastalıklar ve semptomlar arasında kronik yorgunluk, obezite, kanser, otoimmün hastalıklar, tiroid rahatsızlıkları, bağırsak rahatsızlıkları sayılabilir.
Glutatyon, vücudumuzda doğal olarak da bulunan üç amino asitten ürettiği önemli bir antioksidandır. Bu aminoasitler L-sistein, L-glutamik asit ve glisindir. Glutatyon antioksidanların anası kabul edilir.
İçinde yaşadığımız stresli, kirli dünya düşünüldüğünde, vücudumuzda üretilen glutatyonun yetersiz kalması ve zamanla kronik hastalıklara yada hastalık olarak adlandırmadığımız diğer belirtilere sahip olmamız pek şaşırtıcı değil.
Glutatyon Seviyelerinin Yetersiz Olmasının Nedenleri;
Uyku Bozuklukları
Travma
Yaşlanma
İlaçlar
Kronik stres
Kimyasal kirleticiler
Çevresel Toksinler
Radyasyon
Kötü beslenme
Günümüz dünyasında sürekli maruz kaldığımız yüksek seviyelerde stres ve toksinler düşünüldüğünde, glutatyon seviyenizi artırmak, daha sağlıklı, daha üretken bir yaşam sürmek için oyun değiştirici olabilir.