Kanal Tedavisi Nedir?

Yazar Tufan GüngörAğız Ve Diş Sağlığı • 24 Eylül 2019 • Yorumlar:

Kanal tedavisi dişin çürüğünün ya da enfeksiyonun dişin içerisinde bulunan sinir dokusunda hasara yol açtığı durumlarda diş kökünün temizlenerek tedavi edilmesidir

Kanal tedavisi sırasında hasta herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissetmez ve uzun yıllar doğal dişini kullanır. Günümüzde köprü implant gibi uygulamalar doğal dişin yalnızca alternatifidir ve doğal dişi taklit eden yapılardır. Bu tedaviler doğal dişinize göre daha sık kontrol ve bakım gerektirir.

Kanal tedavisini bu konuda uzman olan bir endodontistin yapması önemlidir.

Dijital Gülüş Tasarımı

Dijital gülüş tasarımı hastanın fotoğrafları çekilerek ve ağız içerisinde dişleri kamera ile taranarak mevcut durumun dijital ortama aktarılması ve tasarımının dijital olarak yapılmasıdır.

Dijital olarak yapılan tasarım sayesinde diş hekimi planlama aşamasını hasta ile beraber yürütür ve hastanın beğendiği tasarım doğal dişlerine zarar vermeden ağıza uygulanır. Hasta kendi ağzında yapılacak olan porselenlerin son halini birebir görür ve hekimi ile beraber tasarımda düzeltmeler yapılır. Hastanın beğendiği tasarım ağız içerisinde kamera ile taranarak tedavi bittiğinde beğendiği gülüş değişiklik olmadan uygulanmaktadır.

 

İmplant Herkese Yapılabilir Mi?

Hastanın yaşı kronik hastalıkları ve genel sağlık durumu implant yapılmasına uygun olmasında önemli kriterlerdir. Doktor kontrolünde olan kronik hastalıklar çoğunlukla implant yapılmasına engel değildir.  Gerekli durumlarda doktorunuz ile konsültasyon yapılarak tedavi şekillendirilir. 

Hastanın mevcut sağlık durumu değerlendirilerek yapılan implant tedavilerinde hastalar iyi bir ağız bakımı ile uzun yıllar konforlu bir şekilde dişlerini kullanır.

Hangi İmplantı Yaptırmalıyım?

Her şeyden önce hastanın implant için uygun olup olmadığı değerlendirilmelidir.

Hastanın sistemik sağlık durumu iyi değerlendirilmelidir.

Hastanın iyi bir ağız hijyenine sahip olması çok önemlidir. Dişeti hastalığı oluştuğunda ağızdaki implant da en az doğal dişlerimiz kadar etkilenecektir. 

Diş implantları hijyenik koşullarda üretilmiş ve steril olmalıdır. Hekim de aynı şekilde steril koşullarda implantı uygulamalıdır.

Üzerine yapılacak olan porselen ya da protezin iyi planlamış ve yapılmış olması gerekir.

Hekimin uzman olması ya da bu konuda kendisini iyi eğitmiş olması önemlidir. 

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)