Karın Germe Ameliyatı

Yazar Kağan Bekircan • 30 Mayıs 2024 • Yorumlar:

Karın, insanların daha fit ve estetik görünmelerini sağlayan vücut bölgesidir. Bu bölgedeki şişlik ve düzensizlikler kişinin kilolu ve yaşlı görünmesine neden olmaktadır. İnsanlar karın bölgesinin daha düz ve bel bölgesinin daha ince görünebilmesi amacıyla spor antrenmanları yapmakta ve çeşitli işlemler yaptırmaktadır. Karın bölgesinde ve simit bölgesi denen bel bölgesinde diyete ve spora rağmen azalmayan dirençli yağlanma olabilmektedir. Ayrıca kilo verme sonrası ve ya gebelik sonrası karın bölgesinde cilt ve cilt altı dokusunda sarkma oluşabilmektedir. Sarkan cilt dokusu o bölgede pişik olşturmakta ve kişinin normak hayatını etkileyebilmektedir. Bu gibi durumlar hastanın sosyal hayatını ve özgüvenini etkilemektedir.

Kilo alımına ve gebeliğe bağlı olarak karın içi hacmi artmaktadır. Sonrasında kilo vermesine rağmen hastanın karın kaslarının birbiri arasındaki mesafenin artmasına ve belin daha kalın görünmesine neden olmaktadır.

Karın germe ameliyatını özellikle karın bölgesinde sarkması ve cilt fazlalığı olan hastalarımıza önermekteyiz. Hastalarımızın kilo vermesi sonrası ve ya gebelik sonrası planlanan kilosunda 6 ay boyunca sabit kalmış olmalarını istemekteyiz. Karın bölgesi estetiği kompleks bir yapı olarak değerlendirimelidir. Tek başına cilt sarkmasının tedavisi yeterli olmayabilir. Karnın estetik görünümünü sağlamak için karın ve bel bölgesinde gerekebilecek ek işlemler de dahil edilmelidir. Karın germe ameliyatı ile birlikte belin daha ince görünmesi ve estetik görünümü tamamlamak için yağ alma ve karın kaslarının onarımını da bu işleme eklemek gerekmektedir.

Karın germe ameliyatı hastanın eski sezeryan hattından ve ya genital bölge yukarısından başlayıp yanlarda leğen kemiğine uzanan bir kesi yardımıyla yapılmaktadır ve fazla cilt dokusu çıkarılmaktadır. Ayrılmış olan karın kasları eski halinde olacak şekilde onarılmaktadır ayrıca bu ameliyata ek olarak bel bölgesindeki fazla yağlar alınarak daha ince ve estetik bir bel oluştrulmaktadır.

Bu ameliyattan sonra hastamızı ortalama 2 gün kadar hastanemizde misafir etmekteyiz. Hastamız ameliyattan sonra iki ay kadar korse kullanmasını istemekteyiz. Hastamız ameliyattan bir hafta sonra günlük işlerini yapabilir duruma gelmektedir. Bu süre zarfında hastamızın ağır iş yapmamasını önermekteyiz. Hastamız sosyal hayatlarına 2 hafta sonra dönebilmektedirler. Ameliyatımızda eriyen dikiş kullandığımızdan dolayı koyduğumuz dikişler tamamen ciltatlında olup dikiş alınmamaktadır. Bu durum hastanın konforunu arttırmaktadır. Ayrıca bu ameliyat sonrasında oluşan iz ameliyattan sonraki altıncı aya doğru solarak normal cilt rengine yaklaşmaktadır ve ameliyat izinin görünürlüğü azalmaktadır.

Karın germe ameliyatı ile birlikte yaptığımız ek işlemler ile hastalarımıza daha estetik ve ince bir görünüm kazandırmaktayız. Bununla birlikte hastalarımızın özgüvenleri artmaktadır ve bu hastalarımızın sosyal hayatına yansımaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Kağan Bekircan Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)