Karın Germe (Lipoabdominoplasti)
Yazar Salih Mollaosmanoğlu • Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı • 2 Mayıs 2017 • Yorumlar:
Lipoabdominoplasti, liposuction'ı karın germe yöntemiyle birleştiren gelişmiş bir plastik cerrahi
prosedürdür. Liposuction ve abdominoplasti kombine etmek, yağ ve cildin aşırı bölgelerinin karın kasları
sıkıştırıldığı zaman çıkarılabilmesi için yapılır. Bu geleneksel liposuction veya geleneksel abdominoplasti
kullanmaktan daha güvenli bir yöntemdir ve iyileşme sürecine yardımcı olan lenfatik ve vasküler
sistemleri korur.
Lipoabdominoplasti prosedürü nasıldı?
Lipoabdominoplastide geleneksel liposuction ve geleneksel abdominoplastide yapılan birçok benzerlik
vardır. İlk olarak, karın bölgesinde liposuction deneyimli Phoenix, Arizona plastik cerrahı Dr. Angelchik
tarafından gerçekleştirilir. Göbeğin seviyesinden pubik kemiğin hemen üzerindeki cilt, karın tırnağında
olduğu gibi kesilir ancak lenfatik damarlara dokunulmaz böylece şişme en aza indirilir. Karın kasları
sıkılaştırılır ve karın cildi çekilir ve dikilir.
Lipoabdominoplastinin avantajları nelerdir?
Lipoabdominoplastiyi vücut heykelleme prosedürlerine bakan insanlar için en iyi seçim haline getirmenin
birçok avantajı vardır. Agresif liposuction gerçekleştirildiğinden gelişmiş abdominal heykel var. Çoğu
hastada kalan skar genellikle kısadır. Ameliyat sonrası komplikasyonlar daha azdır ve post-operatif
hissizlik, şişme, morarma ve ağrı olasılığı daha düşüktür. Lipoabdominoplasti'nin en önemli
avantajlarından biri, Dr. Angelchik'in geleneksel prosedürlerle kalmış olan yüzde 20'den ziyade karın cilt
kan akışının yüzde 70'ini koruyabilmesidir.
Lipoabdominoplasti İçin İdeal Bir Aday mıyım?
Genel sağlığı iyi olan, boy ve kilo orantılı olan hastalar, karın tüpü veya liposuction'ın tek başına yardımcı
olamayacakları bir orta gövde talep etmeyenler için; lipoabdominoplasti adına uygun bir yöntemdir.
Estetik sonucunuzun ne olacağına ilişkin gerçekçi beklentilere sahip olmak çok önemlidir. Sigara içmek
iyileşmeyi engellediğinden ve cildiniz için kötü kötü sonuçlar doğuracağı ispatlandığından kesinlikle
tüketilmemeli gereken kötü bir alışkanlıktır.