Kompozit Lamine Veneer

Kompozit Lamine Veneer denilen diş operasyonları, kompozit dolgu adı verilen beyaz dolguların kullanıldığı materyallerle yapılmaktadır. Bu işlemin tek seanslık olması Kompozit Lamine Veneer’in en önemli özelliğidir. Bu yöntem bazen ağız dışında hazırlanarak özel yapıştırıcılar sayesinde yapıştırılabilirler. Laboratuar ortamında bondingleme yöntemi ile de yapıştırılması mümkün olan Kompozit Lamine Veneer’lerde 2 seans gerekli olmaktadır. Kompozit Lamine Veneer aşağıdaki durumlarda yapılabilinir:

  • Dişlerin ön yüzeyinde defektler olduğunda
  • Ön dişlerdeki kırık vakalarında
  • Ön dişlerin boylarının uzatılması istendiğinde
  • Ön iki diş arasında boşluk olduğu durumlarda, boşluğun kapatılması istendiğinde
  • Dişlerin yüzeyleri düzgün değilse

Kompozit laminalar, kompozit dolgu tekniği kullanılarak uygulandıkları için çok iyi cilalanması gerekir. Bu yüzden tedavi sürecinde belirli aralıklar ile cila işlemi için işlem yaptırdığını kliniğe gitmeniz gerekebilir. Kompozit laminalar porselen laminalara göre son derece makul bir ücret karşılığında yapılmaktadır. Kompozit lamina uygulamasından sonra gerekli işlemleri yaptığınızda ve dişlerinizin bakımına özen gösterdiğinizde kompozit laminaları uzun yıllar boyunca kullanabileceksiniz.

Kompozit Lamine Veneer Nasıl Yapılır?

Kompozit lamina dişlerdeki kırıkları veya çatlakları onarmak, dişlerdeki şekil ve renk bozukluğunu gidermek için kullanılır. Bu işlem öncesinde kompozit malzemenin rengi ile dişlerinizin doğal rengi karşılaştırılır ve bir uyumluluk aranır. İşleme başlamak için dişleriniz asitleşerek pürüzsüz bir hale getirilir ve laminanın uygulanacağı yere laminanın iyi yapışması için bir bant uygulanır. Kompozit malzemenin uygulanmasından sonra ise yüksek ışık ile malzemenin dişe oturtulup sertleşmesi sağlanılır. Son olarak da doğal bir görünüme sahip olması için parlatılma işlemi yapılır. Dar bir alana yapılan kompozit laminaların uygulandığı bölgeler genişledikçe kırılma ihtimalleri de artmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)