Koruyucu Anne Olmak Kötü Mü?

Yazar Esra Üçüncüoğlu • 13 Aralık 2024 • Yorumlar:

Eğer anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren kendinizi kötü alışkanlıklarınızdan koruyarak başladıysanız hayır kötü değil. Hadi bu konuyu biraz açalım.

Bir bebek ilk etkileri anne karnında iken almaya başlar. Beslenme alışkanlıkları, olumsuz yada olumsuz düşünce kalıpları, kimyasal maddeler, stres, ve inançlar.. Yani doğduktan sonra onu koruduğunuz gibi henüz bir çekirdek boyutunda iken de özen gösterirseniz, dünyaya en azından kaçınılmaz olan risklerle baş edebilecek bir güçle gelir.

Doğduktan sonra ilk irtibat anne sütü, onun teni , onun nefesi ve onun gözleridir. Yani anne sütünü, duygu ve düşüncelerinizi kontrol altına almak da yine bebeğinizi korumak kapsamına giren davranışlardır. Doğumdan sonra bebeğin bağışıklık sistemi henüz aktif halde değildir, bu sebeple onu elbette zararlılardan koruyacağız ancak bir yandan bu süre tanışma dönemidir. Yani zarar vericilere kontrollü maruziyet çocuğun bu zararlılara karşı savunma geliştirmesine yardımcı olacaktır. Yani korumak her zaman tamamen uzak tutmak değildir, kontrollü zarar görmesine izin vermektir.

Kendinizi ve hayatınızı zararlılardan yani katkı maddeleri, gereksiz ve kontrol altına alınabilir ışınlar(TV,Tlf) boyalar gibi kimyasallar, toksik kişiler ve kontrolsüz stresten korumayı başarabilirseniz, bunu bir alışkanlık haline getirirseniz bu ortamda büyüyen çocuğunuz da doğru etkiler ile gelişecek ve ona verebileceğiniz en üst düzey koruma faktörünü sağlamış olacaksınız. Sadece korumak değil ona güvenli bir ortamda olduğu hissini verdiğiniz için özgüvenini de arttıracaksınız.

Yani çocuğunuzdan önce ilk hedef kendinizsiniz. Büyüklerin çok doğru bir sözü vardır; taşıma su ile değirmen dönmez. Çocuğunuz için oluşturduğunuz kurallar sizde emanet durmasın, önce siz benimseyin, bol su için, spor yapın, temiz beslenin, olumlu ve iyi düşünce yapısına alıştırın kafanızı, yüzünüzde gülümseme olması için komik bir şey olmasını beklemeyin, evet organik için çaba gösterin ama strese girmeyin. Şunu bilin ki organik olmayan bir gıda tüketmek size stresten daha fazla zarar veremez.

Çocuğunuzu kurallarla destekleyin. Kurallar güvenlik kemeridir ve çocukların bu sınırlara ihtiyacı vardır. Sınır demek kısıtlama demek değildir. Hedef göstermektir.. Yürümeye başladığında önce elinden tutarsınız sonra karşısına geçip elinizden tutması için onu yüreklendirirsiniz. Bu gelişimi göstermesi için özgürlüğe ihtiyaçları var ama yürüyecekleri alandaki tehlikeleri siz biliyorsunuz, işte bu sebeple sorumluluk alabilir ve bunu olması gerektiği gibi tamamlayabilir hale gelene kadar evlatlarınız çocuktur. Bunun kesin bir yaşı yoktur. Özgürlük bu asırın bize dayattığı en büyük toksindir. Çocuklarımızı boşlukta bırakmak, çerçeve çizememek, hedef belirlemeyi öğretmemek, bu hedef için onları donatmamak olsa olsa umursamazlıktır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Esra Üçüncüoğlu Ozon Terapi, Kupa Terapi (Hacamat) Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: ()