Küretaj Nedir Nasıl Yapılır? Diş Eti tedavisi ve Diş Eti Ameliyatı

Diş eti hastalığı bulunan kişiler, küretaj nedir nasıl yapılır sorusunu sorabilir. Aşağıda verilen bilgilerden detaylı sonuç çıkarabilirsiniz.

Küretaj Hakkında

İlk olarak sorulan küretaj nedir nasıl yapılır sorularının cevaplanması önemlidir. Diş küretajı, diş eti hastalığı olan kişilerin diş eti iltihabının kazınması işlemidir. Diş eti hastalıklarında bu yöntemin sık sık uygulandığını bilmelisiniz. Güvenli ve yaygın bir yöntem olduğundan, kullanım alanının da yayın olduğunu söyleyebiliriz.

Diş taşlarının temizliği diş etlerinin içinden yapılır. Diş taşlarının temizlenmesinden daha zor bir işlem olduğunu bilmelisiniz. Diş küretajı sırasında hastaya lokal anestezi yapılır. Bu sayede daha iyi şekilde tedavinin gerçekleşmesi sağlanacaktır.

Nasıl Yapılır;

Kullanılan özel araçlar ile diş altındaki iltihap yok edilir. Bazı durumlarda hem alt çene hem de üst çene için tamamen uygulama yapılır. Bu durumda diş doktorunuz ağzınızı üç bölgeye ayırır ve aşama aşama tedavi yapar.

Aşamaların tamamlanması halinde küretaj işleminin gerçekleşmesi sağlanacaktır. Yüzeysel diş bakımının yapılmasının ardından gerçekleşen lokal anestezi ile tedaviye başlanır. Diş etlerine ufak kesikler atılır ve iltihaplara erişim sağlanarak temizlenmesi gerçekleşir. Bu işlemler yapılırken herhangi bir şey hissetmeyeceğinizden, sonrasındaki iyileşme sürecini tamamladığınızda herhangi bir sorun kalmayacaktır.

Küretaj İşlemi Sonrası Neler Olur?

Merak edilenler arasında küretaj işlemi sonrası neler hissederim sorusu yer alıyor. Lokal anestezi etkisini kaybettiğinde, hafif ağrıların olması söz konusudur. Bunun önlenmesi için doktorunuz tavsiyelerde bulunacaktır.

Ağrı dışında soğuk sıcak hassasiyetinin oluşması söz konusudur. İşlem tamamlandıktan sonra diş fırçalamaya ara verilmemelidir. Doktorunuz dişlerinizi nasıl fırçalamanız gerektiği hakkında bilgi verecektir. Bunlara dikkat ederek direkt olarak tedavi sonrası sürecin hızlanmasını sağlayabilirsiniz. Küretaş sonrası iyileşme süresi ne kadar gibi bir soruya yanıt tamamen kişi ile alakalı olacağıdır. Çünkü tedavinin gerçekleşmesinin ardından bölgeye uygulanan işlem de iyileşme sürecini etkileyecektir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tolga Gülçiçek Ağız Diş Ve Çene Cerrahisi, Diş Hekimi Uzm. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)