Lazer epilasyon güvenli mi?

Yazar İlkay İçkeDermatolog • 5 Ekim 2017 • Yorumlar:

İstenmeyen kıllardan kurtulma çok eski dönemlerden bu yana merak konusu olmuştur. Lazer epilasyon özellikle de son yıllarda cihazlardaki müthiş gelişimlerle oldukça etkili,güvenilir,ve konforlu hale gelmiştir. Temel mekanizma lazer ışığının kıl follikülüne gönderilmesidir. Koyu renk pigment ışığı en iyi soğurduğu için termal hasar ve mekanik travma etkisi ile koyu renkli kıllarda etki en iyi olmaktadır. Lazer sistemlerindeki soğutma sistemi ile sağlam deriye zarar vermeden kıl kökü tahrip edilmektedir.

Lazerle epilasyon işleminde cihazın güvenilir olması, kişinin cilt ve kıl yapısına göre dermatolog tarafından doz belirlenmesi, işlem öncesi ve sonrasında hekimin önerilerine uyulması çok önemlidir. Aksi halde cildinizde birtakım yan etkiler gelişebilmektedir. Epilasyon yaptırdığınız merkezde oluşabilecek komplikasyonu çözecek uzman doktorunuzun olması çok önemlidir, çünkü her şeye dikkat edilse de kişiden kişiye değişen reaksiyonlar olabilmektedir, bu durumu çözüme ulaştıracak bir hekim denetiminde bu işlemin yapılması bu sepeple önemlidir.

İşlem epilasyon yapılacak bölgenin uygun hale getirilip sonrasında belirlenen dozda kılların cihazla taranması şeklinde yapılır. Bu süre kılların yoğunluğu , taranacak alanın büyüklüğü, ve cihazın hızı ile değişmektedir.  Bölgeye göre 1-1.5 ay aralıklı seanslar halinde planlanır.

Kıl yapısı ve hormonal gelişimi düzgün herkes bu işlemi yaptırabilir. Hormonal problemler etkinliği azaltacağından doktorunuz isterse sizi endokrin bölümüne yönlendirebilir.

Koyu kahverengi ve siyah ,kalın kıllar lazer işleminden en çok fayda görürken açık renk ince kıllarda başarı düşüktür veya yoktur.

Gebelik döneminde lazer ışığının önemli bir yan etkisi tesbit edilmemekle birlikte bu konuda çok sayıda yapılmış bilimsel çalışma olmadığından yapılmamalıdır.

Sonuş olarak Lazer epilasyon işlemi onaylı bir cihazla, hekim gözetiminde, cildinize ve kıl yapınıza uygun dozda yapıldığında oldukça güvenilir ve etkin bir yöntemdir.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)