LAZER EPİLASYON

Yazar Özge Aydın • 25 Haziran 2017 • Yorumlar:

Günümüzdeki teknolojiyle istenmeyen kıl ve tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın bir yöntemide lazer epilasyondur. Artık lazer epilasyon cihazları ile, çok farklı cilt ve kıl yapılarında oldukça yüz güldüren sonuçlar almak mümkün. Lazer epilasyonun temel çalışma prensibi, cihazdan belirli dalga boyundaki lazer ışınlarının kıl köklerini hedef alarak ısıyla bu kökleri tahrip etmesi şeklindedir. Kıl köklerinin yapısında renk sağlayan melanin pigmenti denilen maddeler vardır. Ciltte de mevcut olan bu pigment, kıl yapısında çok daha fazla bulunmaktadır. Lazerin hedef kıl köklerince tutulmasını sağlayan da bu pigmentlerdir.

Lazer epilasyonun etkili olabilmesi için, kıl köklerinin büyüme evresinde yani anojen (anogen) fazda olması gerekir. Vücuttaki kıllar aynı anda bu fazda olamadığından, lazer epilasyon tek seansta tamamlanamamaktadır. Ayrıca lazer epilasyon etkisini daha çok koyu renkli kıllarda gösterir. Bunun sebebi de bu koyu renkli kıl ve tüylerde renk verici melanin pigmenti daha yoğundur. Tamamen beyaz renkteki kıllara lazer epilasyon etki göstermez. Bunun sebebi melanin pigmenti eksikliğidir.

Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Yapılabilir?

Göz çevresi ve göz kapağı hariç, vücutta kıllanma ve tüylenmenin olduğu bütün bölgere yapılabilmektedir. Kollar, bacaklar, omuz, sırt, göbek, bel, göğüs, ense, boyun ve bikini bölgesi ile koltuk altı da dahil olmaz üzere lazer epilasyon yapılabilmektedir. Tüm vücut lazer epilasyon yaptırmak da mümkündür.

Lazer Epilasyon Kaç Seans Yapılır?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere lazer epilasyonun başarılı olması için kılların pasif dönemde değil büyümenin gerçekleştiği anajen fazında olması gerekir. Bir bölgedeki kılların tamamının aynı anda anajen fazda olması mümkün değildir. Bu da seans sayının birden fazla olması anlamına gelir. Ayrıca kıl yapısı, sıklığı, kalınlığı ve kişinin cilt yapısı ve rengi de seans sayısında önemlidir. Bu sebeplerle lazer epilasyon seans sayısı farklılıklar gösterebilmektedir. Yaklaşık olarak 7-8 seans sonrasında sonuçlarını görmeye başlayabilirsiniz. Lazer epilasyon seans aralıklarının da ortalama olarak 40 gün kadar olması mümkündür. Bu aralık, büyüme fazında olmayan kılların büyüme fazına geçmesi ve cildin zarar görmemesi için verilir.

Lazer Epilasyon Acıtır Mı?

Lazer epilasyon esnasında hafif bir acı duyulabilmektedir. Duyulan bu acının miktarı hem kişinin ağrı eşiğiyle hem de işlemin hangi bölgeye yapıldığıyla alakalıdır. Hassas ve ince derili bölgelerde hissedilen acı biraz daha fazla olabilmektedir. Bu hafif acının önüne geçebilmek için, lazer epilasyon esnasında soğutucu teknikler uygulanabilmektedir.

Lazer Epilasyon Seans Süresi

Lazer epilasyon seans süresi, önemli ölçüde işlem yapılan bölgenin büyüklüğüyle ilgilidir. Bu sebeple çok farklı olabilmektedir. Tüm vücut lazer epilasyon daha uzun sürebilmekteyken, lokal ufak bir alana yapılacak uygulama 5-10 dakika gibi bir sürede bitebilmektedir.

Lazer Epilasyon Zararlı Mıdır?

Lazer epilasyon FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmış bir işlemdir ve yapılan araştırmalarla bilinen bir zararı yoktur. Oldukça güvenli bir işlem olup yaygın şekilde uygulanmaktadır.

Lazer Epilasyon Riskleri Nelerdir?

Yanma ve lekelenme gibi lazer epilasyon yan etkileri, uygun cihazlar ve dalga boyları kullanılarak yapılırsa, yok denecek kadar azdır. Ayrıca lazer epilasyon öncesi ve sonrası cilt bakımı da büyük önem taşır.

Lazer Epilasyon Ne Zaman Yapılmalı?

Lazer epilasyonun yapılacağı zaman veya dönem, sizin işlem bölgesini güneşten ne kadar koruyabileceğinizle alakalıdır. Eğer koruma sağlanabilecekse lazer epilasyon yazın da yapılabilmektedir. Bunun dışında sonbahar, ilkbahar ve yaz mevsimleri lazer epilasyon için tavsiye edilen dönemlerdir.

Lazer Epilasyon Öncesi

Lazer epilasyona gelmeden önce, epilasyon yapılacak yüzeylerdeki kılların ağda ve cımbızla alınmaması gerekir. Çünkü bu yöntemlerde kıllar kökten alınmaktadır ve lazerin sonuç verebilmesi için köklerin mevcut olması gerekir. Jilet ya da makas kullanılarak kıllar kısaltılabilir. Ayrıca güneşlenmek veya solaryum gibi yöntemlerle ciltte bronzlaşma olmaması önemlidir.

Ütüleme Lazer Nedir?

Ütüleme epilasyon veya ütüleme lazer, istenmeyen kıl ve tüylerden kurtulmak için kullanılan ütüleme epilasyon tekniğinde, başlıklar daha geniştir, böylece daha büyük alanlar hedeflenebilir.

Lazer Epilasyon Merkezleri – Lazer Epilasyon Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon merkezi seçimi, hem işlemin başarılı olması hem de herhangi bir olumsuz sonucun görülmemesi adına önemlidir. Her ne kadar kolay bir işlem olsa da dikkat edilmediği takdirde yanma gibi problemler ortaya çıkabilir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Özge Aydın Sertifikalı Medikal Estetik Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)