Meme Büyütme
Yazar Murat Paşaoğlu • Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı • 26 Ocak 2018 • Yorumlar:
Meme yüzyıllardır kadının güzelliği, aşkı, dişiliği, anneliği ve doğurganlığının simgesidir. Kadınların vücudunda dış görsel olarak hem kendi gözlerinde hem karşı cinsin gözünde güzel görünmelerinin en önemli simgesidir.
Bu nedenlerden dolayı güzel ve cazip bir kadının memeleri estetik bir şekilde, vücudun diğer bölgelerine doğru oranlarda uyum sağlaması gerekmektedir.
Meme büyütme ameliyatı nedir?
Kadınlarda memelerin hacmi vücudundaki diğer bölgelere göre orantısız bir şekilde küçük olmasından dolayı, meme hacmini estetik oranla büyütmesi ameliyatıdır.
Meme büyütme hangi yöntemler ile yapılır?
Meme büyütme, meme protezi kullanılarak veya hastanın kendi vücudunun yağ dokusu kullanılarak yağ enjeksiyonu yöntemiyle gerçekleştirilir.
Meme protezi çeşitleri nelerdir?
Meme protezi içeriğine göre silikon veya salin (serum) olarak ikiye ayrılır, genellikle meme büyütme ameliyatlarında dünya çapında silikon protez daha doğal dokunuş hissi ve kıvamı nedeniyle tercih edilmektedir.
Protez şekli açısından da ikiye ayrılır; yuvarlak ve damla ( anatomik) protez, ayrıca protezin dış kabuğu özelliğine göre de pürüzsüz (smooth) ve pürüzlü (textured) olarak ikiye ayrılır, bu protezlerin kullanımı hastanın meme şekli ve doku miktarına ve protez özelliklerine göre tercih edilmelidir.
Meme protezi hangi bölgelerden memeye yerleştirilebilir?
Meme protezi dört bölgeden memeye yerleştirilebilir bunlar; meme altı çizgisinden, meme ucundan, koltuk altından ve göbek deliğinden, ancak en uygun ve en çok tercih edilen iki yöntem; meme altı çizgisi ve meme ucudur ve bu iki yönteminde seçimi yine memenin doku miktarına ve memenin anatomik yapısı ve meme ucu anatomisine göre tercih edilir.
Meme protezi nereye yerleştirilir?
Meme protezi, meme özelliklerine göre kas üstü (meme dokusu altına), kas altı, veya en çok tercih edilen yöntem dual plane denen ve önceki her iki yöntemin karışımı olan yöntemle yerleştirilebilir.
Ameliyat süreci ve sonrası:
Ameliyat genel anestezi altında 1.5-2 saat sürmektedir, hastanın bir gece hastanede kalması tercih edilir, ertesi gün hasta taburcu olur, ameliyat sonrası hasta özel sütyen ve meme bandı kullanır, bu sütyen ve meme bandı 4-6 hafta kullanılır.
Hastaya ameliyattan bir hafta sonra meme masajı öğretilir ve bu masajı hasta rahatlıkla uygulayabilir, hastanın ağırlık kaldırması veya ağır kol hareketlerinin 1-1.5 ay yapmaması tercih edilir, ancak normal hareketler ve günlük aktivitelerini en geç bir hafta sonra rahatlıkla yapabilir, ve hastanın normal günlük hayatına 3 gün içinde tekrar dönebilir.