Mezoterapi Uygulamaları
Yazar Dürdane Keskin • Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı • 12 Aralık 2018 • Yorumlar:
Mezoterapi cilt altına enjekte edilebilen vitamin protein ve aminoasit kompleksidir. İhtiyaca ve bölgeye uygun çeşitleri bulunmaktadır. En sık uygulama alanları; kırışıklık tedavisi, leke tedavisi ve saç dökülmesidir.
Saç mezoterapisinde amaç, saçlı deride kan akımını artırarak saç dökülmesini engellemektir. Kan akımı artan saçlı deride, saç dökülmesi azalır. Mezoterapinin içeriğinde vitamin ve hyaluronik asit kompleksi ve büyüme faktörleri bulunur. Uygulama çok ince iğneler ile cilt altına uygulanır. İşlem toplamda 10 dakika sürer. İşlem sonunda hasta işine geri dönebilir. Saç ekimi sonrasında başarı oranını artırmak için de uygulanır.
Tek kür, 1-2 hafta aralıklarla 4-5 seans uygulama ile yapılır.
Yaş aldıkça yüzümüzdeki hücrelerin döngü hızı yavailar. Bu solgun, cansız deri görünümüne neden olur. Yoğunluğunu kaybeden deride kırışıklık oluşumu artar. Yüze uygulanan mezoterapilerin ana içeriği hyaluronik asittir. Hyaluronik asit derinin ana yapı taşlarından biridir. Cilt altına ince iğneler ile enjekte edilen hyaluronik asiti vücud doku yapımında kullanır. Dolgunluğu ve elastikiyeti artan deride ince çizgi görünümü azalır. Hyaluronik asitle birlikte uygulanan vitamin kompleksi ve büyüme faktörleri hücre yenilenme hızını artırır. Bu da daha canlı ve parlak görünüme sebep olur. Yüze uygulanan mezoterapiler yaklaşık 10 dakika zaman alır. İşlem öncesi ağrıyı azaltmak için uyuşturucu krem uygulanır. İşem sonunda çok ince iğne izleri olabilir. Genellikle birkaç saat içinde kaybolur.
Tek kür için 1-2 hafta arayla 3-5 seans uygulama önerilir.
Melanin pigmenti derinin asıl rengini veren yapıdır. Aşırı çalıştığı taktirde deride koyulaşma olur. Bölgesel aşırı çalışması durumunda ise lekeli görünüm meydana gelir. Hormanal değişimler ve güneş melanin pigmentini aktive eder. Bu sebepten dolayı gebelikte ve yaz aylarında lekeli görünüm artar. Leke mezoterapisinde asıl amaç melanin pigmentinin çalışmasını azaltmaktır. Bunun için kullanılan aktif maddler vitamin C, multivitaminler, traneksamik asit ve glutatyondur. Bu maddeler çok ince iğne ile cilt altına enjekte edilir. Işlem yakşalık on dakika sürer. Işlem üncesi yüze uyuşturucu krem sürülerek ağrı azaltılır. Uygulama sonunda işe dönülebilir.
Leke tedavisi zor ve uzun süreçli bir tedavidir. Leke tedavisi sırasında güneşten korunmak ve düzenli güneş koruyucu krem kullanmak gerekir.