Mikroiğne Nedir?

Cilt yaşlanması, Geniş gözenekli ciltler, Cilt çatlakları, Melasma ve diğer cilt lekeleri, Skarlar (yanık, akne…), saç dökülmesi, ince çizgi ve kırışıklıklarda uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

Topikal ürünlerinin roller(üzerinde çok fazla sayıda mikro iğne bulunan bir silindir)/ pen (Ucunda çok sayıda milimetrik iğne bulunan bir cihaz) adı verilen bir alet ile cilde uygulanması işlemidir.

Mikro iğnelerin deride açtığı kanallardan topikal formüllerin (cildimizde doğal olarak bulunan ve cildin yenilenme, yapılanma süreçlerinde derinin ihtiyaç duyduğu büyüme faktörleri, biyomimetik peptidler, kök hücre ektreleri vb) deri üzerindeki emilimi, geçişi ve etkinliğinin arttırılmış olunur. Bu şekilde deri içinde bir yara tamir mekanizması tetiklenir ve ciltte kolajen, hyalüronik asid ve elastin fibriller gibi maddelerin üretimi artar. Mikro kanallar yaklaşık 20 dakika içinde herhangi bir iz bırakmaksızın derinin kendiliğinden kapanır.

Mikroiğneleme uygulaması ile ciltte hasara uğramış dokular yeniden aktive olur.

Dermaterapi kolay, etkin, güvenli bir uygulamadır. 

Tüm cilt tiplerinde uygulanabilir. 

Tüm vücut bölgelerinde uygulanabilir. Yanık, leke ya da iz oluşma riski yoktur. 

Pen cihazının dizaynı, burun kenarı, göz çevresi, dudak çevresi gibi ulaşılması güç bölgelerin 

tedavi edilebilmesini sağlıyor.

Güneş ışınlarından etkilenmez, yaz aylarında uygulanabilir. 

Uygulama sonrası özel bakım gerektirmez, hastalar günlük yaşantılarına devam edebilir. 

Uygulama sonrasında ortaya çıkan kızarıklık genellikle bir kaç saat içinde hızla azalır ve ertesi güne bir işaret bırakmaz.

Cildin bariyer özelliğine zarar vermez.

İşlem öncesinde deriye lokal anestetik krem sürülebilir. İşlem öncesinde ciltteki makyaj artıkları iyice temizlenmeli ve cilt dezenfekte edilmelidir.

İşlem sonrası oluşabilecek kızarıklığı ve yanma hissini azaltmak için özel maskeler yüze 20dk. uygulanabilir.

Seanslar cildin ihtiyacına göre 1-3 haftada bir uygulanabilir. Totalde 3-6 seans uygulanabilir. İlk işlemden 2 ay sonra sonuçlar gözle görünür hale gelir.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)