Öğle Arası Estetiği

Geçen gün iki avukat arkadaşım, botox ve fraxiyonel laser için merkezimize geldiler. İşlemden sonra ''işte buna öğle arası estetiği deniyor'' diyerek gülüştük. Mutlu mesut işlerine geri döndüler. Son zamanlarda modern ve hızlı hayat sebebiyle, gün içinde yapılması gereken kendimizle veya ailemizle ilgili iş dışı her faaliyeti bir yerlere sıkıştırmak zorunda kalıyoruz.Kuaför, spor, alışveriş ve hatta estetik uygulamalar ve ufak tefek estetik cerrahi işlemler... Çünkü gün içinde programımızı bozan her faaliyet işimizin daha geç bitmesine, çocukların okuldan geç alınmasına, bazende patronumuzla yaşanabilen bir krize dönüşebiliyor. Ancak yaşamda temel olan ve unutmamamız gereken en önemli şey ne kadar çok işimiz olursa olsun en önemli varlığın kendimiz olduğudur. Kendimize gösterdiğimiz özen sayesinde daha iyi görünür, daha mutlu olur, etrafımıza yaydığımız pozitif enerji ile güzel olan şeyleri çevremizde toplarız.

Öğle arasında yapılabilecek estetik uygulamaları kısaca sıralamak gerekirse:

Cilt bakımları

• Glikolik asit peelingler; Cildin üst ve orta tabakasına etki ederek kimyasal bir peeling gerçekleştirirler.Uygulamadan hemen sonra bile yüzde daha parlak bir görünüm dikkati çeker.
  • Cilt gençleştirici laser uygulamaları; Bizim öğle arası tedavi olarak uyguladığımız laserların başında fraxel re:store olarak adlandırdığımız, non ablative fraksiyonel laser gelir. Ciltte belli aralıklarla mikrotermal ısı odakları oluşturarak, kollagen yapımını uyarır. Cilt lekeleri, ince kırışıklıklar, ameliyat izleri ve akne izlerinin tedavisinde 3-5 seans arası kullanılır. Seansların arası 2-4 hafta arasında olabilir. Uygulamadan sonra genellikle bir kaç saate geçen bazen 1-3 güne kadar uzayabilen hafif bir kızarıklık meydana gelir. Uygulamadan sonra en az 3 ay güneşten korumak önemlidir.
  • Botox: Yüzdeki mimik kırışıklıkların tedavisinde kullanılmakla beraber, aşırı gelişmiş çene kaslarının inceltilmesinde, sporcu bacağı görünümündeki kasların inceltilmesinde, koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanında terleme tedavisinde kullanılır. Doğru yapıldığı taktirde yüze aydınlık ve mutlu bir ifade kazandırır.
  • Thermage: Monopolar bir radyofrekans sistemi olup, cilt yüzeyini soğuturken, cilt altı dokuyu ısıtarak sıkışmasını sağlayan bir yöntemdir. Göz çevresi, yüz ve boyun bölgesine güvenle uygulanır. Sıkışma etkisi uygulamadan hemen sonra bir miktar görülse de esas etki yaklaşık 6 ay sonra belirginleşerek ortaya çıkar.
  • Yüzde askı yöntemleri; Lokal anestezi altında 15-20 dakikada uygulanabilen yöntemlerdir.

Kaş asma: aşın kuyruk kısmının biraz yukarı yönelmiş olması, kişiyi daha genç ve çekici gösterir. Kaş, üzerinden küçük iğne delikleri ile girilip saçlı deri içerisinden yapılan deliklere, kalıcı özel ipliklerle asılır. Hasta daha taze bir bakışa sahip olur. Göz kapağı estetiği amacıyla başvuran hastalarda ilk değerlendirilmesi gereken kaşların seviyesi ve daha sonra göz çevresidir. İleri yaş grubunda göz kapağı ameliyatına ek olarak uygulanmakla beraber, genç yaş grubunda sadece kaş asma yeterlidir.
Yanak asma:Yanak bölgesindeki sarkmanın toparlanması amacıyla yapılır. Kulak önünde favori bölgesinden küçük iğne delikleri ile girilerek, saçlı deri içerisinden yapılan deliklere kalıcı özel ipliklerle asılır.
Boyun, gıdık asma:Boyun bölgesi kulak arkasına doğru çekilerek iğne deliği büyüklüğünde açılan 4 delik yardımıyla asılır.
Şakak asma: ''Eskiden gözlerim daha çekikti'' ifadesiyle gelen hastalara sıklıkla uyguladığımız bir yöntemdir. Şakak bölgesinde saçlı deri sınırına ve saçlı deri içine açılan 4 iğne deliği vasıtasıyla, kalıcı özel iplikler kullanılarak şakak eski görünümüne kavuşturulmaya çalışılır.
Dudak asma: Bazı kişilerde hep var olan bazı kişilerde ise yaşlanmayla ortaya çıkan deformitelerden biri de dudak burun mesafesinin uzun olmasıdır. Bu durum estetik olarak hoş olmayan bir görünüme sebep olur. Bu durum çeşitli cerrahi müdahalelerle düzeltilebilmekle beraber, burun tabanında bir iz bıraktığı için tercih edilen bir yöntem değildir. Bizim tercihimiz bu durumda dudak asma yöntemi ile dudağın burun tabanına doğru özel eriyen ipliklerle asılmasıdır.

Sevgilerimle...

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Esra Çelik Şenel Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)