Penis Eğriliği

Yazar Cem ÖzlükÜrolog • 7 Kasım 2018 • Yorumlar:

Penis Eğriliği

Penis eğriliği, penisin normal görüntüsünün aksine aşağı, yukarı, sağa ya da sola olacak şekilde eğri durmasıdır. Penis görünümünde ortaya çıkan her türlü deformasyon penis eğriliği olarak adlandırılıyor. Erkeğin ereksiyon sırasında penisinin 90 derecelik bir açıya sahip olması ve düz bir şekil alması gerekirken bazı erkeklerde bu durum farklı şekiller alabiliyor. Her ne kadar şekil bozukluğu can sıkan bir görünüm ortaya çıkarsa da bu şekil bozukluğu tıbbi yöntemler ile düzeltilebiliyor. Doktor gözetiminden sonra gerekli önlemler alındığında ve tedavi süreci başlatıldığında eğri olan penis belli bir görünüme kavuşturulana kadar işlem devam devam ediyor. Penis eğriliğinin ortaya çıkmasında farklı nedenler kendini gösterebilir. Eğriliğin gerçek nedeni tespit edildikten sonra gerekli tedavi sürecine başlanıyor.

Penis Eğriliği Nedenleri

Penis eğriliğine neden olan durumlar birbirinden farklı nedenlerdir. Bu nedenlere bakıldığında en çok doğuştan olan sorunlar ile karşılaşılıyor. İnsanların doğuştan penis eğriliği rahatsızlığına sahip olunması bu alanda çok sık karşılaşılan bir hastalık nedenidir. Doğuştan kaynaklanan nedenler daha anne karnındayken gelişimin yeterli olmaması ya da gelişim esnasında oluşan bir olumsuz durum ile ortaya çıkıyor. Penisin ereksiyon sağlayan bölümünde bulunan süngerimsi bölümlerin tam gelişmemesi anne karnındayken penisin o yana doğru eğilmesine neden oluyor. Bu da kişinin doğarken penis eğriliği rahatsızlığı ile doğmasına neden oluyor. Bu rahatsızlığa neden olan bir diğer durum ise kişinin geçirmiş olduğu farklı türden rahatsızlıklardır. Sonradan ortaya çıkan bu eğrilik ilerleyen yaşlarda meydana geliyor. En çok da Peyronie ismi verilen hastalık nedeni ile ortaya çıkıyor. Genel olarak 50 yaş ve üzeri insanlarda ortaya çıkan bu rahatsızlıkta önce peniste bir ağrı meydana geliyor ve zamanla penisin eğrilmesine neden oluyor. Bu rahatsızlıklar dışında da cerrahi operasyon geçiren insanlarda da bu rahatsızlığın görüldüğü söylenebilir.

Penis Eğriliği Belirtileri

Erkeklerin bazılarında görülen ve penisin şeklinin bozulmasına neden olan penis eğriliği rahatsızlığının belli belirtileri olduğu söylenemez. Doğuştan bu rahatsızlığa sahip olan insanların her hangi bir ağrı ya da acı gibi durumları bulunmuyor. Doğuştan penis eğriliğine sahip olunduğunda bu durum genel olarak ergenlik döneminde ereksiyon olmaya başladıklarında ortaya çıkıyor. Daha önce fark edilebilmesi için ise dikkatli bir şekilde doktor kontrolünden geçirilmesi gerekiyor. Aksi halde anlaşılması kolay değildir. Daha ileri ki yaşlarda ortaya çıkan ve Peyronie rahatsızlığından kaynaklanan eğrilik belirtisi ise genelde ağrı olarak kendini gösteriyor. Bu dönemde ortaya çıkan penis eğriliği sorunu akut ve kronik olmak üzere iki farklı evrede gerçekleşiyor. Plakların ortaya çıktığı ve ağrının da başladığı dönem akut dönemidir. Bu ağrılı dönem yaklaşık olarak 1 yıl ile 18 ay arasında değişiyor. Bu aşamadan sonra ise peniste birtakım şekil bozuklukları ortaya çıkıyor. Bu dönemde kronik dönem olarak isimlendiriliyor. Kronik dönemde şekil bozukluğuna ek olarak ereksiyon sorunu da ortaya çıkabilir.

Penis Eğriliği Tedavisi

Doğuşdan ileri gelen penis eğriliğinde penis boyu, normal popülasyona göre daha uzun olmaktadır. Bu gibi eğrilik durumlarında eğriliğin bulunduğu  zıt yöne Pilikasyon adı verilen (nespit yöntemi) ameliyatlar yapılmaktadır. Nespit yöntemi ile yapılan ameliyat işleminin ardından penis üzerinde bulunan eğrilik, tam anlamıyla ortadan kaldırılmaktadır. İlerleyen yaşların tedavileri de dönemlerine göre farklılık gösteriyor. Akut döneminde penisin eğrilmesine neden olacak olan plaklar tam olarak oluşmadığından doktorlar bu sürecin tedavisini ilaç ile yapıyorlar. Ancak kronik döneme geçildiğinde yani penis eğriliğinin oluştuğu dönemde düzeltici olan cerrahi uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu dönemde ilaç tedavisinin çok fazla bir etkisi bulunmuyor. Burada cerrahi müdahalenin türüne karar verilirken ereksiyon durumu da önem taşıyor.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)