PRP

Yazar Sevgi Ekiyor • 3 Ekim 2018 • Yorumlar:

Son yıllarda “Gençlik Aşısı” olarak adlandılaran PRP-GRP (kök hücre) yöntemi oldukça revaçta. PRP ile ilgili bizi bilgilendirebilir misiniz? Nedir, nasıl uygulanır, kimlere uygulanabilir, kimlere uygulanmaz? Ciltteki ne tür sorunları tedavi eder? Riskleri var mıdır? Hamilelere uygulanır mı?

PRP (Platelet Rich Plasma), en doğal gençleşme ,birçok cilt problemlerinden, leke,kırışıklık, sarkıklık, akne-yara izi, saç dökülmeleri, selülit-Çtlak tedavisi gibi kurtulma yollarından biri. Güneş ışınları, sigara kullanımı, gebelik, stresli yaşam ve beslenme düzeninin dengesizliği gibi birçok etken sebebiyle yıpranan cildimiz PRP tedavisi sayesinde kaybettiği yapıları geri kazanıyor. Çok çeşitli vücut alanlarında kullanılabildiği gibi hastanın kendi kanı kullanılarak yapılan bir tedavi olduğu için tamamiyle doğal; tamir mekanizmaları uyaran, kullanışlı bir tedavi metodudur. Dolayısıyla kızarıklık, şişlik gibi yan etkiler uygulama tekniğine bağlı olarak minimaldir. Her yaş döneminde hangi konu hakkında hastanın tedavi alacağına bağlı olarak 3 ya da 6 seans olarak planlanabilir. Seans aralıkları minimum 10 gün olup genelde 2 ile 4 hafta arasında planlanır devamında 6-8 ay sonrasında tekrarlanıp soruna ve hastaya göre yani yaş , cilt prombleri ve beklenti baz alınarak 4-6 ay arasında tekrarlanan bir düzene oturtulması önerilir. Saçlı deri, yüz,boyun,dekolte, el, karın , basen, eklemiçi açısından diz özellikle olmak üzere vücutta deriye ve eklemiçine napaj dediğimiz yüzeyel veya intradermal dediğimiz derinin orta tabakasına enjeksiyon, eklem içine enjeksiyon ve dermapen yardımıyla yine hastadaki tedavi amacına göre uygun teknik seçilerek yapılır. Hastayı lokal anestezik kremle tedavi bölgesini hazırlayıp, aynı anda da PRP tüpüne 10 cc kanı alınarak 15 dk santrifüj yapılır , hasta anestezisini beklerken, kanı hazırlanmış olup işleme alınır. İşlemde 10-15 daqkika süren bir uygulama olup hastaqnın 30-40 dk içinde tedavisi sonlandırılır. Günlük hayatına hemen dönebilen hastaya, yüzünü 6 saat kadar yıkamamaqsı, hijyenine dikkat etmesi ve 2 hafta hamam,sauna,solaryumdan kaçınması tedavi etkinliliği ve kalıcılığı açısından tembihlenir., Hamilelerde 1. Ve 2. trimester, Pıhtılaşma bozukluğu bulunan,Trombosit (platelet) sayı ve fonksiyon bozukluğu na sahip kişiler. Kanser hastalarına uygulanmamaktadır.

Medikal estetiğe hangi işlemler girer ?

Cildin, yüzün, vücudun görünüşünü, dokusunu ve konturunu düzeltmek için çeşitli prosedür ve tetkiklere dayanan, tıbbın gelişmekteolanbirdalıdır.Kişinin estetik ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla çeşitli tedaviler sunan bu alan, aynı zamanda doğal ve sağlıklı görünümü korumak amacıyla da sağlık rutininin bir parçası olmuştur. Medikal estetik, non-invaziv veya minimal invaziv teknolojileri ve teknikleri barındırır, genel anestezi olmadan ve dokular kesilmedenyapılır.Medikal estetikteki invaziv prosedürler, genellikle cilt veya cilt altına yapılan enjeksiyonları gerektirir. Bu sayede kırışıkları sarkıkları leke izleri selülit çatlak ben gözenek gibi istenmeyenleri gidermek, aşırı terlemeyi engellemek, bölgesel veya total zayıflatmak, yüz ve vücut şekillendirmek, meme-kalça büyütme şekillendirme,saç kaş çıkarmak, cildin yaşlanmasını geciktirmek mümkündür.

Medikal estetik diyince botoks halen enbilinen işlem olup, dolgu, mezoterapi, grp-prp, kök hücre tedavileri, ozon, örümcek ağ-askı, Fransız askı gibi enjesiksiyon,kanül ya da needle dedilen cilt içine o maddeleri vermemizi sağlayan aletlerle uygulanan işlemler ; soğuk lipoliz, focus usg , cilt sıkılaştırma gençleştirme leke çıkarma için değişik lazerler; fraksiyonel lazer, karbon peeling , dövme silme lazeri gibi, plazma enerjisi , koltukaltı terlemesi için mikrodalga enerjisi gibi farklı enerjilerle yapılan işlemleri kapsamaktadır.

Son yıllarda erkekler de en az kadınlar kadar görünüşlerine önem vermeye başladı.Hastalarınız arasında erkeklerin oranı nedir? Onlar en çok neden şikayet ediyor? Niçin size geliyorlar?

Genel olarak bir istatistik vermek gerekirse 10 hastadan 3 ünü erkek hastalar oluşturmaktadır. Erkek hastalarda en çok saç dökülmeleri için bildiğiniz üzere yurtiçinden ve dışından başvurmaktalar. Dövme sildirmeye;bazı iş başvurularında dövmenin oluşu sıkıntılar teşkil ettiğinden, bölgesel ve genel zayıflama problemleri olanlar özellikle akabinde en çok başvurma nedenleri arasında olduğunu söyleyebilirim. Tabi artık onlarda cilt problemleri , yaşlanma, kırışıklık, cilt sarkmalarına, grnçlerde akne ve iz sıkıntıları açısından çok duyarlılar.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)