Rinoplasti Teknikleri

Yazar Ergün KürünKulak Burun Boğaz Doktoru • 6 Mayıs 2019 • Yorumlar:

  • Açık Teknik: Bu teknik de esas amaç burnun bütün bölgelerine daha geniş ve rahat görüş açısı ile ulaşabilmektir. Böylece bütün problemleri görerek rahat bir şekilde düzeltmektir. Ancak bu uğur da burun destek yapıları olan kaslara, ligamentlere, kan ve lenf damarlarına, sinirlere hasar verilmektedir. Bundan dolayı da hareketsiz, sert, uyuşuk, uzamış burun ucu ödemi ve kalıcı dikiş izi oluşması gibi sorunlar oluşur.

  • Kapalı Teknik: Ameliyatın Burun ucunu kesmeden kendi delikleri içinden yapılmasıdır. 2 tipi vardır:

 

2.Karma Rinoplasti: Adındanda anlaşılacağı gibi Hibrid bir uygulamadır. Burun ucu kıkırdakları burun delikleri içinden doğurtularak önden arkaya burun deri kılıfı ve kıkırdak ve kemik kılıflarının en altından sıyrılıp tüm yapılara hasar vermeksizin girilerek açık teknikte yapılabilen her şeyin kapalı olarak yapılabilmesidir. Bu özelliğinden dolayı kapalı yöntemin doku koruyucu özelliği ile açık tekniğin geniş görüş açısını birlikte barındırır. Böylece tüm sorunları kesmeden, açmadan, zedelemeden yapabilme imkanı verir.

  • Burun Sırtı Koruyucu Teknikleri: Let-down ve Push-down; Burada amaç burun sırtı kemerinin yüksekliğini üst kısımdan kırmadan, kesmeden, törpülemeden alt kısımlardan parça çıkararak asansör gibi aşağı indirerek burun sırtının doğal yapısının bozulmadan istenilen seviyeye indirilebilmesidir. Çok katlı bir binanın fazladan çıkılmış kat veya katlarının çatıyı bozmadan alltan kesilerek yüksekliğinin indirilmesi gibi düşünülebilir

  • Preservation Rinoplasti: Koruyucu Rinoplasti demektir. Karmarinoplasti + Letdown/Pushdown birlikte yapıldığı uygulamadır. Estetik cerrahinin temel prensibi dokuya ve doğal anatomiye saygıdır. Ameliyat tekniklerinin sürekli değiştirilmesinin ve geliştirilmeye çalışılmasının sebebi budur.

  • Preservation Rinoplasti yöntemini yapmaktaki amaç nedir?

  1. Burun ucu ve sırtındaki kıkırdak üzerindeki zar kılıfı (perikondrium) korunur; bu sayede doku hasarı az olur, deri atrofiye uğrayıp zedelenmez.

  2. Burun kasları korunur; böylece burun donuk felçli gibi olmaz, mimikler bozulmaz.

  3. Pitanguy ligamenti korunur; burun ucu yumuşak ve elastik olur.

  4. Scroll ligamenti korunur; Burun valvleri (kanat kapakçıkları) korunur; nefes alma bozulmaz.

  5. Burun ucu kesilmediği için; dikiş izi kalmaz,damar ve sinirler korunur böylece burun ucu uyuşukluğu daha az olur, soğuklarda üşüme oluşmaz.

  6. Burun sırtı kıkırdakları korunur, açık çatı olmaz, Burun sırtı geniş kalmaz

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)