Sarı Dişlere Yıpratmayan Çözüm

 

Diş beyazlatmak için profesyonel yardım almayarak, piyasada satılan bazı beyazlatıcı malzemeleri kullanmak, dişleri güzelleştirmek isterken diş sağlığının bozulmasına neden olabilir. Diş beyazlatma işlemi için doktor kontrolü dışında, marketten veya internetten edinilen beyazlatma malzemelerinin kullanılmasının diş sağlığı için büyük risk oluşturur.Diş beyazlatma işlemi, bu konuda deneyimli ve uzman kişilerce yapılmalıdır. Piyasada satılan beyazlatıcı malzemeleri bilinçsizce uygulamak diş yapısına zarar verebilmekte, hatta dişlerde daha kötü ve belirgin renk değişimlerine neden olabilmektedir.

Uzman bir hekimin uygulayacağı beyazlatma işleminin kullanım süresi, büyük ölçüde uygulamayı yaptıran kişilerin diş bakımlarına gösterdikleri özenle doğru orantılıdır.Çay, kahve, çikolatanın yanı sıra; ketçap, salça gibi boyalı yiyecekler ve asitli içeceklerin tüketimi mümkün olduğunca azaltılarak beyazlatılan dişlerin yeniden renk değiştirmesine engel olunabilmektedir. Ayrıca, diş hekimine danışarak kullanılabilecek beyazlatıcı etkili diş macunu desteğiyle de dişlerin rengini uzun süre korumak mümkün olmaktadır. Işıl ışıl ve bembeyaz dişlerle sahip olabilmek için, işi uzman ellere bırakmak gerekir. Aksi takdirde, dişleri güzelleştirmek isterken diş sağlığı riske girebilir.

Diş beyazlatma nasıl yapılır?

Dişetlerini muhafaza etmek amacıyla diş ve diş etlerinin birleştiği bölgeye 3–5 mm kalınlığında ışıkla sertleşen bir bariyer(koruyucu) uygulanır (gingival-dişeti- bariyer). Ardından dışarıda hazırlanan aktif haldeki bleaching kimyasal ajanı dişler üzerine uygulanır. Hasta ve hekim kullanılacak ışık kaynağından etkilenmemek adına bir gözlük takarlar.Ardından hastanın ağız içine ışın vericek şekilde ışık cihazı çalıştırılır.Ve ışık cihazı dişlere uygulanır.

 

Beyazlatma işlemi sırasında ağrı duyulur mu?

İşlem sırasında ve takip eden 24 saat içinde biraz hassasiyet olabilir. Bu geçici bir durumdur. Bu durumu en rahat şekilde geçirmeniz için hekiminiz size önerilerde bulunacaktır.

Diş beyazlatma işlemi güvenli midir?

Dişlerin beyazlatılması diş hekiminizin gözetimi altında yapılırsa son derece etkin ve güvenlidir.Dişler ve diş etleri hiçbir şekilde zarar görmez.

Diş beyazlatma işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Diş beyazlatma esnasında ve sonrasındaki 2 hafta dikkat etmeniz gereken en önemli ayrıntı başta çay,kahve,sigara olmak üzere renklendirici içeren gıda maddelerinden uzak durmaktır.

Diş beyazlatma ile diş temizliği aynı şey midir?

Diş beyazlatma diğer adıyla bleaching işlemi diş renginin kimyasal ajanlar kullanılarak birkaç ton ağartılmasıdır. Diş temizliği ise diş taşlarının ve diş üzerinde eklenti şeklindeki lekelerin uzaklaştırılmasıdır.

Sonuç olarak diş beyazlatma klinik ortamında diş hekiminiz tarafından yapılabilen çok rahat ve etkili bir yöntemdir.Beyazlatma işlemi sırasında ve sonrasında hastaların konforu ön planda tutulmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)