SİNÜS LİFTİNG İŞLEMİ

Yazar Tülay AkkolDiş Hastalıkları Uzmanı • 14 Haziran 2017 • Yorumlar:

  • SİNÜS LİFTİNG İŞLEMİ

Sinüs lifting işlemi bir tür kemik augmentasyon (kemiğin genişletilmesi ve güçlendirilmesi) işlemidir. Üst çenede sağ ve solda olmak üzere 2 adet sinüs boşluğu bulunmaktadır. Bazen anatomik olarak yada kemik rezorpsiyonuyla (erime) ilişkili olarak bu sinüs boşlukları dişlerin bulunduğu kemik mesafesine oldukça yakın görünürler.

Bu bölgelere implant yerleştirilmesi planlandığında bu bölgede sinüs boşluğu bulunduğu için özel bir cerrahi işlem ile yani sinüs lifting işlemi ile bu boşluğun sinüs zarı ile beraber itilerek bu bölgeye greft materyali yerleştirilerek desteklenmesi gerekir. Yapılan bu özel cerrahi işleme sinüs lifting denir. İşlem ortalama 20-25 dakika sürmektedir. İşlem öncesi 3 boyutlu görüntüleme alınması önemlidir. Sinüs lifting işleminin uzman hekim tarafından yapılması önerilir.

  • İŞLEM SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?
  1. Kanama olmaması için operasyon sonrası ilk 24 saat tükürülmemeli, sıcak gıdalar tüketilmemeli, sıcak banyodan uzak durulmalıdır. İşlem yapılan bölgeye dışarıdan buz uygulanabilir.
  2. Operasyon bölgesinde enfeksiyon gelişmemesi ve iyi bir iyileşme için ağız temizliğine dikkat edilmelidir. Sigaranın iyileşme üzerindeki olumsuz etkileri bilindiğinden bu süreçte sigara kullanılmamalıdır.
  3. Operasyon alanını görmek için dudakları çekiştirmek, dikişlerin açılmasına sebep olabileceğinden yapılmamalıdır.
  4. Basınçla burun temizliği yapmaktan kaçınılmalı ve ağız açık hapşırılmalıdır.
  5. Hekimin reçete ettiği ilaçlar tam olarak tarif edildiği gibi kullanılmalı, hekimin bilgisi olmadan değişiklik yapılmamalıdır.
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)