Umut

Yazar Eda Nur Baratalı ÖztürkPsikolog • 16 Kasım 2021 • Yorumlar:

Farklı insanlar, farklı ortamlar, farklı şartlar, farklı mizaçlar, farklı deneyimler, farklı hayat görüşleri, farklı kültürler, farklı inançlar..

Şu bir gerçek; yukarı saydıklarım ve daha birçok öge ,temelde bizim elimizde olmayan , hayatın bize sunduklarıdır.

Bazıları hayata geriden başladığını şanssız olduğunu iddia eder, kimisi de sahip olduklarının ve hayattaki şansının farkında değildir. Biz neye göre şanslı neye göre şanssız olduğumuzu nasıl belirleriz? Kime göre şanslıyız mesela? Kendimizi kıyasladığımız kişi de şanslı hissediyor mudur yoksa o da kendisini birileriyle kıyaslayıp şanssız kategorisinde mi değerlendiriyordur?

Her ne kadar insan , kaderinin zincirleriyle sarıp sarmalandığını , hiçbir şeyin elinde olmadığını savunsa da her daim bu düşünceyle hareket etmesi mümkün değildir. İçinde onu harekete geçiren, mücadele ettiren, yaşamında kayda değer bir şeyler, birileri vardır elbet. Mutlaka hayatın kendisine açılan penceresinde bir aralık vardır, tamamen kapalı olduğunu düşünmez, yaşadığı sürece kapatmaz da.. Aslında kendini en umutsuz vaka gören bir insanda dahil bir umut ışığı , bir tutunacak dal vardır yaşamaya değer. Sahip olduğu birçok şeyin farkında olmadan , onun için kayda değer bir umuda tutunmaktır hayattaki gayesi. Çoğu zaman sevdiklerimizdir bizi hayata bağlayan, kimi zaman da sevilme , değer görme umudumuz. Kimi zaman sağlıkla imtihan oluruz ve sağlıklı olarak deneyimlemektir umudumuz bu hayatı.. Kimi zaman hevesimiz kursağımızdadır ve kursaktan geçirmeyi umarız bütün dileklerimizi, hayallerimizi.. Daha iyisi daha güzeli daha rahatı için savaşırız aslında farkında olmadan. Bu mücadeleyi son nefesimize kadar veririz. Bir umut istediklerimize ulaşana kadar devam eder. Aynı insanlarla, aynı ortamlarda, aynı şartlarda, aynı mizaç ile, aynı deneyimlerle, aynı hayat görüşüyle, aynı kültürle, aynı inançla başaramasak da mutlaka bir yolunu bulup şartlarımızı, sahip olduğumuz imkanlarımızı değiştiririz. Değiştirmek ise, istemeyi ister, çaba ister, sabır ister. En önemli kıvılcımı ise içimizdeki umuttur. Bu yüzden de umut etmeden yaşayamaz insan. Umut et ! Devamı gelecek, hayat başka yüzüyle de gösterecek kendini. Ve geçmiş yaşam koşulların ve deneyimlerin, senin bu yolda en büyük destekçin ve rehberin olacak. Umut et! Kimin kimden daha şanslı olduğunu bilemezsin. Hayatını o anı ile değil, bütünüyle hayal et. Unutma, ‘Şüphesiz her zorlukla beraber bir kolaylık vardır.’ Umut et ! Sahip oldukların ve olacakların için buna değer..

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Yorumlar: (0)