VAJİNA DARALTMA AMELİYATI

Kadınlarda yaş, çocuk doğurma ve diğer nedenlerle şekli bozulan genital organların yeniden doğal
formuna kavuşturulması, yalnız güzel bir görünüm değil, artan cinsel tatmin ve partnerler arasında daha
iyi uyum sağlayabilir. Vajen daraltma operasyonu, fonksiyonları bozulmuş ve gevşemiş vajen kaslarını
düzelterek cinsel hazzı artırırken, vajen dudaklarına yapılacak operasyonlar estetik görünüm sağlama
amaçlıdır.

Operasyon Nasıl Yapılır?
Vajen daraltma operasyonu, damardan alınan sakinleştiricilerle desteklenen lokal anestezi veya genel
anestezi altında yapılabilecek, ortalama 30 dakika süren bir işlemdir. Yaşa veya normal doğumlara bağlı
olarak gevşemiş, fonksiyonunu kaybetmiş, sarkmaya başlamış kas ve yumuşak dokular toparlanır.
Böylelikle vajen ve vajina kanalının gerginliği ve direnci artırılır, hem kadının hem de partnerinin aldığı
cinsel haz artar.

Bunun yanı sıra, klitorise yönelik müdahaleler de yalnız görünümü düzeltmekle kalmaz, cinsel hazzı da
artırır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Onur Sümer Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)