Yüz ve Boyun Germe (Face Lifting)
Yazar Salih Mollaosmanoğlu • Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Uzmanı • 6 Mayıs 2017 • Yorumlar:
Bir ritidektomi olarak da bilinen yüz germe, en yaygın kozmetik işlemlerden biridir. Olağanüstü sonuçlar
üretebilir ve genç görünümü geri kazanmanıza yardımcı olabilir. Aktif, sağlıklı yaşam tarzınız
muhtemelen güçlenmiş, uygun bir vücutla ödüllendirilmiştir. Ne yazıktır ki, egzersiz yüzünüzü
şekillendirmek için gerçekçi bir uygulama değildir. İlerleyen yaşla ilintili, yüz kolajen üretimini durdurur;
yanaklar, boyun ve çene çizgisi sarkmalar meydana gelir. Yılların bedenimizde yarattığı yıpratıcı etkisinin
sokak diliyle öyle görünmemiz gerektiği anlamına gelmez.
Geleneksel bir yüz germe, estetik olarak yanak, çene kemiği ve boyun dahil olmak üzere, yüzün alttaki
üçte ikisini geliştirir. Boyun germe, çene altındaki alana odaklanır ve birçok yüz germe yaptırmış hastada,
aşırı yağ depoları uzaklaştırmak için Estrella Estetik’deki lipoyu kullanır. Bu prosedürler birlikte, kısa yara
izi yüz germe daha kapsamlı bir gelişme sunar; bu, çene kemikleri ve boyun üzerindeki sarkma cildi etkin
bir şekilde gidermez, ancak çoğu hasta için daha hızlı iyileşme ile sonuçlanır.
Birçok geleneksel yüz germe hastası, daha eksiksiz bir sonuç elde etmek için prosedürlerini bir kaş
kaldırma veya göz kapağı ameliyatı gibi diğer yüz oluşturma yöntemleriyle birleştirmeyi tercih etmektedir.
Yüz Germe Adayları
Yüz germe için en iyi aday, yüzü ve boynu sarkmaya başlamış ancak cildi halen elastikiyetini koruyan ve
kemik yapısı güçlü ve iyi, bir erkek ya da kadındır. Çoğu hastanın 40 ila 60’lı yaşlarında olduğu görülse
de yüz germe, yetmiş ya da seksenlerde de başarılı bir şekilde yapılabilir.
Yüz germe, sizi daha genç ve daha canlı gösterebilir ve bu süreçte kendinize olan güveninizi artırabilir.
Ancak, size tamamen farklı bir görünüm veremez, aynı zamanda gençliğinizin sağlığını ve canlılığını geri
yükleyemez. Ameliyat olmaya karar vermeden önce beklentilerinizi düşünün ve onları doktorumuz ile
tartışın.
Yüz germe operasyonları çok kişiselleştirilmiş prosedürlerdir. İlk danışmada cerrah cildi ve altta yatan
kemiği de içeren yüzünüzü değerlendirecek ve ameliyat için hedeflerinizi tartışacaktır.
Cerrahınız kontrolsüz yüksek tansiyon, kan pıhtılaşma sorunları veya aşırı yara izi oluşturma eğilimi gibi
ameliyat sırasında veya sonrasında sorunlara neden olabilecek tıbbi durumları kontrol etmelidir.