Yüze Yağ Enjeksiyonu

Otojen Yağ Grefti Nedir?

Kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokunun tekrar vücuduna enjekte edilmesi işlemine ‘Otojen Yağ Grefti Uygulaması’ adı verilir. Yeterli miktarda yağ dokusu göbek çevresi, bel ya da bacak arasından lokal anestezi altında alınabilir. Plazmadan ayrılıp yıkandıktan sonra bir dolgu maddesi gibi istenilen bölgelere enjekte edilir.

Yüze Yağ Enjeksiyonları Hangi Durumlarda Uygulanır?

Yağ enjeksiyonları 
-30-45 yaş arasında, cildin incelmeye başladığı ve cilt sarkmaları olan hastalarda, dolgunluğun yeniden sağlanması amacıyla uygulanır.
-Yüzde belirgin sarkma ve volüm kaybının olduğu ancak cerrahi tedaviye engel durumu bulunan hastalarda, ip askısı ile kombine edilerek uygulanır.
-Yüz germe ve orta yüz germe ameliyatlarında sonucun daha belirgin olması amacıyla kombine edilerek uygulanır.
-Kaş arası, alın bölgesi, burun kanadı-dudak kenarı arası derin boşlukların doldurulması amacıyla kullanılır.
-Dudakların kalınlaştırılması, orta yüz çöküklüğünün düzeltilmesi, yüzdeki asimetrilerin giderilmesi ve  travmatik izlerin yok edilmesi amacıyla kullanılır.

İşlem yapılan bölgeye verilen yağ dokunun yaklaşık yarısı erirken, diğer yarısı yaşamını devam ettirir. Bu nedenle ilk işlem sırasında, istenilen miktarın yaklaşık iki katı uygulanır. Bu nedenle yağ enjeksiyonları sonrasında ilk 2 hafta yüz normalden daha şiş ve ödemli görünür. Sigara kullanımı dokuya tutunacak yağ miktarını belirgin olarak azaltır. Bu nedenle işlem öncesi ve sonrasında sigara kullanımı önerilmez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yazar

Tamer Şakrak Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Op. Dr.

Randevu al Profili görüntüleyin

Yorumlar: (0)