Zayıflarım Diyenler Burada Mı?

Yazar Esma Kurt GüneşDiyetisyen • 25 Ocak 2021 • Yorumlar:

Mevsim kış iken, hele yaz gelsin zayıflarım diyenler burada mı? Günlerden hafta içi bir gün ise pazartesi gelsin başlarım zayıflarım diyenler ,ramazan ayı gelsin kesin zayıflarım diyenler, altın günüm var o geçsin, zayıflarım diyenler, önümüzdeki bayram da geçsin sonra zayıflarım diyenler burada mı? Ama hala zayıflayamadınız değil mi? Hatta yazıyı okuyup, aa bu ben dediniz! Siz değilseniz bile, anneniz, ablanız, eşiniz veya bir başkasıdır.

Muhtemelen şimdiye kadar kendi çabasıyla birçok diyet deneyip veya zayıflama ile ilgili kendi doğru bildikleri yanlışlarla yahut ondan bundan duydukları ile başarıya ulaşamamış birçok kişi var aramızda. Kendi kendinize kiloları vermek size zor geliyorsa, işin eğitimini almış diyetisyenlere danışmak veya bir kapılarını çalıp muhabbet etmek bu kadar zor olmamalı diye düşünüyorum. Bu ara sıklıkla karşılaştığım problemlerden biri. Aç kalarak zayıflamaya çalışmış fakat sonrasında bir takım hastalıklarla uğraşmak zorunda kalan insanlar. En önemli komplikasyonlar kan değerlerinde düşüklük, sürekli yorgunluk hali, yataktan kalkmayı istememe, yorgun uyanma, baygın bakışlar ve mutsuz yüz ifadeleri.. Diğer karşılaştığım problem ise klişe diyet listeleri. Yani sabah 08.00 da kahvaltı, 12.00 da öğle yemeği gibi .. Halbuki herkesin yaşam şekli kendisine özgüdür. Güne sabah namazı ile başlayan için kahvaltı saati 06.00 , belki de daha erken iken, bir takım sebeplerden dolayı gece uyumayıp sabaha doğru uyuyan bir insan için kahvaltı saati 12.00 ‘dır. Kişiye özgü beslenme listesi demek, kişi çalışıyor ise çalıştığı işin ne tür bir iş olduğu, gün içerisinde nasıl beslendiği, saat kaçta uyuyup uyandığı, fiziksel aktivite durumuna, herhangi bir hastalığı var ise o hastalığa uygun tıbbi beslenme tedavisi uygulamak demektir. Yani kişi diyet yapacak, zayıflayacak veya sağlıklı beslenmeye başlayacak diye her gün 08.00 da kahvaltı yapmak zorunda değildir. Öğünlerdeki saatleri, kişinin yaşam şeklini değiştirerek uygulatmaya çalışmak, o kişide diyete karşı başlama cesaretini kırar, başladıysa bile listeyi uygulayabileceği en fazla 2 haftadır. 2 hafta sonra listeyi bırakır ve normal yaşam şekline döner, e haliyle zayıflaması da mümkün olmaz. Sonuç yine kilolu bir birey olarak yaşama devam etmek olur. Halbuki liste o kişinin yaşam şekline uygun olsa böyle sorunlar yaşanmaz. O nedenle lütfen doğru yöntemlerle zayıflamaya çalışın. Onun bunun listesi veya işin eğitimini almadığı halde listeler yazıp diyetisyencilik oynayanlar veya ticaret amaçlı zayıflama ürünleri adı altında insanların sağlığını düşünmek yerine sömürenlerden lütfen uzak durun. Sağlığınızdan olmayın.

Yaşam şeklinize sağlıklı beslenmeyi adapte etmek ve aç kalarak değil, sağlıklı beslenerek fazla kilolarınızdan kurtulmak için ister kliniğime buyurun, isterseniz sosyal medyadan bana ulaşın. Danışanları ideal kilosuna ulaştığında onlardan daha mutlu olan bir diyetisyenim. Gelin, mutluluklarımız birlikte olsun.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Yorumlar: (0)