Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Yazar Tolga Gülçiçek • Ağız Ve Diş Sağlığı • 8 Mayıs 2020 • Yorumlar:
Diş sağlığı ve estetiği söz konusu olduğunda en sık sorulan sorular arasında zirkonyum nedir sorusu yer alıyor.
Aşağıda hem tedavi yöntemine hem de zirkonyuma dair detaylı bilgi verilmiştir.
Zirkonyum, klasik porselen ve köprüler yerine kullanılan beyaz maddedir.
Zirkonyum kaplama tedavisinde kullanılan materyallerin kalitesi, klinik hijyeni ve doktorun estetik öngörüsü oldukça önemlidir.
Diş tedavilerinde kullanılan bir madde olan Zirkonyum nedir sorularının en sık sorulduğu maddeler arasında. 18.yy’da keşfedilmiş bir madde olan zirkonyum, korozyona uğramıyor. Bu sebeple de diş tedavilerinde kullanılan bir madde.
Zirkonyum doğal bir mineraldir. Zirkonyum kaplamaların diş eti ile kısa veya uzun vadede bir uyumsuzluk sorunu çıkmamaktadır. Diş etleri çekilmediği için bu kaplamalar uzun sure kullanılabilmektedir.
Zirkonyum kaplamaların ışık yansıtma özellikleri daha iyi bir yapıdadır. Zirkonyum kalıcı dişlerin çıkmasından itibaren her yaşta hasta için uygulanabilen bir yöntemdir.
Zirkonyum Kaplama Tedavi Süresi
Tedavinin nasıl olacağı, ne kadar süreceği gibi sorular da önemli. Zirkonyum kaplama tedavi süresi kişilerin talep ettiği kaplamaya göre değişecektir. Doktorunuz tarafından yapılacak olan müdahale için diş ve damak durumunuzun ne kadar uygun olduğu da önemlidir. Tüm incelemelerin yapılmasının ardından, kısa süre içinde kaplama işleminin gerçekleşmesi söz konusudur.
Hangi Durumlarda Zirkon Kaplama Gerekir?
Diş kaplamaları çatlamış veya kırılmış dişleri korumak, güçlendirmek veya görünüşlerini düzeltmek, beyazlatma işlemlerine yanıt veremeyen renk problemi olan dişlerde estetik amacıyla yapılan işlemlerdir. Dişinizin üzerine yerleşerek tüm dış yüzeylerini kapladıkları için zirkonyum diş kaplama olarak da adlandırılırlar.
Zirkon adıyla da bilinen bu kaplamalar Zirkonyum Dioksit bileşiğinden oluşturulan blokların CAD-CAM sistemleri ile şekillendirilmesi ile oluşmaktadır.
Eğer büyük bir çürüğünüz olmuşsa dolguyu sağlamca tutacak ve fonksiyonunu sürdürecek diş maddeniz kalmamış olabilir,
Dişinizde kompozit bonding ile giderilemeyecek büyük bir çatlak oluştuysa,
Estetik problemleri gidermek, istenen bir gülüş oluşturmak amacıyla,
Diş renginizden memnun değilseniz ve diş beyazlatma yöntemleri ile istediğiniz beyazlığa ulaşamıyorsanız zirkon kaplama yapılması sizin için uygundur.
Zirkonyum Kaplama Tedavi Süresi
Zirkonyum kaplama tedavi süresi kişilerin talep ettiği kaplamaya göre değişecektir. Doktorunuz tarafından yapılacak olan müdahale için diş ve damak durumunuzun ne kadar uygun olduğu da önemlidir. Tüm incelemelerin yapılmasının ardından, kısa süre içinde kaplama işleminin gerçekleşmesi söz konusudur.